pravno svetovanje
izobrazevanje
zalozba
izdelavapogodb
prevajanje

PRIROČNIKI

Družinski pravni leksikon
izjemen, unikaten družinski pravni priročnik, ki bi ga morala imeti vsaka družina. Na enem mestu namreč omogoča pridobitev pravnih nasvetov iz vseh, za družine najpomembnejših in najuporabnejših pravnih področij ( premoženjske zadeve, dedovanje, sosedska in nepremičninska problematika, davki, stanovanjska razmerja, pogodbeno pravo, pravice pri zdravniku, v banki, na sodišču, na občini, ali pri trgovcu, ipd.). Priročniku so priloženi tudi vzorci nekaterih najpomembnejših pogodb in povezave do spletnih strani ali kontaktnih podatkov notarjev, odvetnikov, drugih pravnih strokovnjakov, nepremičninskih posrednikov, sodnih izvedencev, potrošniških organizacij ipd.

Pravice trgovcev in potrošnikov
ta priročnik ima zelo izviren koncept, saj na enem mesecu podaja odgovore na vprašanja, ki zanimajo trgovce na eni in potrošnike na drugi strani. Bralec se posledično lahko vživi v vlogo enega in drugega in posledično pridobi dragoceno znanje o tem, kakšne pravice in dolžnosti ima "nasprotna" stranka v nekem poslovnem razmerju

Premoženjsko pravo
v tem priročniku boste izvedeli marsikaj o bančnih kreditih, premoženjskih pogodbah, davkih, javnih dražbah, nakupih preko spleta, pravicah potrošnikov, ipd.

Upniško-dolžniška razmerja
ta priročnik vam ponuja odgovore na vprašanja, kako učinkovito izterjati dolg in zavarovati svoje terjatve v upniško-dolžniških razmerjih

Pravo cestnoprometnih prekrškov
Navedba: nepogrešljiv priročnik za vse udeležence v prometu! Vsebuje izjemno koristne pravne nasvete, kako ukrepati, če storite cestnoprometni prekršek in prejmete kazen. Podrobno tudi o kazenskih točkah, odvzemu vozniškega dovoljenja, vožnji pod vplivom alkohola, zastaranju prekrškov, ipd.

Davčno pravo:
knjiga, primerna tako za podjetnike, kot tudi za fizične osebe, vsebuje izjemno praktične nasvete v zvezi z dohodnino, davčnimi olajšavami, davki na dediščine in darila, obdavčitvijo nepremičninskih pogodb, ipd.

Delovno pravo:
ta knjiga je osredotočena na pravice zaposlenih, ki jih imajo v delovnih razmerjih. Naj omenim le nekatere izmed njih: plačilo za nadure, pregledovanje e-pošte s strani delodajalca, zakonitost opravljanje dela preko statusa samostojnega podjetnika, mobing, ipd. Priročnik je nadgrajen tudi z nekaterimi zelo uporabnimi obrazci (pogodbe o zaposlitvi, ipd.).

Družinsko pravo:
super priročnik za družinsko problematiko. Vsebuje številne aktualne novosti Družinskega zakonika, in prerez najbolj aktualnih delov zakonodaje, ki se nanaša na družinsko pravo.

Internetno pravo:
eden izmed redkih priročnikov v Sloveniji, ki ureja internetno pravo izpod peresa habilitiranega visokošolskega učitelja iz tega področja mag. Boštjana J. Turka, je pravi prodajni hit. Vsebuje tematike, kot so spletna prodaja, e-pogodbe, nakupi s kreditnimi karticami preko spleta, internetna delinkvenca, sovražni govor, hekerstvo, virtualne valute, ipd.

Izvedel sem, da dedujem – kako naprej? :
v tem unikatnem priročniku avtorja opisujeta najbolj zanimivo fazo dedovanja, ko dedič izve, da bo dedoval, pa ne ve, kako začeti. Čaka na vabilo na zapuščinsko obravnavo, a ne ve, ali oporoka sploh obstaja, kaj mora na zapuščinski obravnavi povedati, ali mora plačati kakšne davke ali takse, ipd. Izjemno uporabno branje.

Pogodbe in davki v zvezi z nepremičninami:
zelo koristen pravni priročnik, specializiran na pogodbe v nepremičninskih poslih in na obdavčitev teh poslov. Izjemno primeren za vse državljane, ki razpolagajo z nepremičninami, še posebej pa za nepremičninske družbe, ki se ukvarjajo s posredništvom z nepremičninami oziroma za nepremičninske posrednike, davčne svetovalce, ipd.

Mejno pravo:
V tem priročniku boste našli odlične pravne nasvete kako urediti mejno problematiko, spoznali boste tudi pojme, kot so posest, solastnina, skupna lastnina, institute sosedskega prava, nedopustne imisije, služnosti, priposestvovanje in še marsikaj.

Obrtniško pravo:
odličen priročnik za obrtnike! V njem boste spoznali specifike podjemne pogodbe, gradbene pogodbe, skladiščne pogodbe, posredniške pogodbe, ipd. Priročniku smo dodali tudi nekaj zanimivih primerov iz sodne prakse.

Pacientove in zdravnikove pravice:
v tem priročniku boste našli obilo zanimivih vsebin, povezanih z zdravstvom, denimo o pravici do proste izbire zdravnika, do spoštovanja pacientovega časa, do varstva osebnih podatkov, pa tudi o pravicah zdravnikov – denimo v zvezi z obravnavo duševno neuravnovešenih pacientov. V priročniku boste našli tudi najzanimivejše primere iz sodne prakse, ki se nanašajo na te vsebine.

Šolsko pravo:
Vas zanima, kakšna je prepletenost pravic in dolžnosti med pedagoškim osebjem, učenci in starši? O tem in še o marsičem drugem, kot je denimo varovanje osebnih podatkov, odškodninska odgovornost šole, boste našli odgovore v tem zelo praktičnem priročniku.

Univerzalni nepremičninski priročnik:
Vsa nepremičninska problematika v enotnem priročniku! Priročnik v praktični obliki združuje stvarno pravo, stanovanjsko pravo, gradbeno pravo in pravo urejanja prostora, kar je njegova velika atrakcija. Tako rekoč nujno čtivo, za vse, ki se ukvarjajo z nepremičninsko problematiko.

Stanovanjsko pravo:
Univerzalno zanimiv pravni priročnik v obliki praktičnih vprašanj in odgovorov povzema najbolj zanimive vsebine stanovanjske problematike, kot so najemniška razmerja, etažna lastnina, pooblastila upravnika, rezervni sklad, posli rednega in izrednega upravljanja, ipd. Zelo primerno čtivo za etažne lastnike, najemnike in upravnike.

Odškodninsko pravo:
naš prvi priročnik o odškodninah vas bo popeljal skozi splošna odškodninska pravila, skozi specifiko odškodnin v zdravstvu, cestnem prometu in na delovnem mestu in skozi sodno prakso na teh področjih. Super uporaben priročnik! Cena 35 EUR

 

Naročilo priročnikov >>>