Reference – sodelovanje s podjetji

Člani inštituta za civilno in gospodarsko pravo so doslej poslovno sodelovali kot pravni svetovalci, oziroma poslovni partnerji s številnimi uglednimi podjetji in ustanovami. Med njimi so: 

Direktor

Direktor inštituta mag. Boštjan J. Turk je priznan pravni strokovnjak s številnimi mednarodnimi izkušnjami, specializiran za področja obligacijskega, dednega, nepremičninskega, gospodarskega in mednarodnega gospodarskega prava. Še kot študent je sodeloval s svetovno znano britansko medijsko hišo Reuters TV, kasneje pa je postal tudi svetovalec izobraževalnega centra Londonske gospodarske zbornice (London Chamber of Commerce& Industry) v Ljubljani; bil je tudi član Akademije za politične študije iz New Yorka. Je svetovalec številnih uglednih podjetij in ustanov v Sloveniji. Dejaven je tudi v akademski sferi, saj je habilitirani učitelj za področje prava na Fakulteti za management in pravo, je mentor številnim študentkam in študentom in predava tudi na najuglednejših evropskih fakultetah. Predava na četrti največji nizozemski univerzi Fontys iz Eindhovna in na Jagelonski Univerzi iz Krakowa – največji poljski univerzi in drugi najstarejši univerzi v Evropi ter je gostujoči predavatelj na Univerzi v Sieni (Toskana, Italija). Še posebej je specializiran za področja gospodarskega, obligacijskega, dednega, nepremičninskega in ustavnega prava. Napisal je že več kot 60 zelo dobro sprejetih knjig in priročnikov. Več kot 800 odlično ocenjenih pravnih mnenj. Deluje tudi kot pravni svetovalec v najuglednejših slovenskih medijih, kot so Delo, Dnevnik, Finance, Bančni vestnik, Pravna praksa in še pri mnogih drugih. Je avtor številnih komentarjev zakonov in tudi dveh znanstvenih monografij.


Barbara Hribar
magistrica prava, strokovna sodelavka Inštituta za civilno in gospodarsko pravo
Barbara Hribar je januarja 2023 z odliko zagovarjala magistrsko delo pod mentorstvom prof. dr. Arneja Marjana Mavčiča, trenutno pa pravni študij nadaljuje na doktorski stopnji Pravne fakultete UL. Na Inštitutu za civilno in gospodarsko pravo deluje od leta 2020 kot strokovna sodelavka. V tem času je postala soavtorica kar nekaj pravnih priročnikov v sklopu zbirke Pravo za državljana in avtorica kar nekaj zelo dobro ocenjenih pravnih mnenj in drugih tekstov s področja civilnega in gospodarskega prava. Predava za podjetja in organizacijo ELSA Nova Gorica, ureja in sestavlja pogodbe ter piše članke in prispevke za nemško podjetje Verlag Dashoefer ter reviji Pravna praksa in Pravnik. Je nekdanja baletna plesalka, od leta 2017 pa ustanoviteljica Baletnega društva Barbarela.